onsdag 17 februari 2010

Projekt bastu! Del 1

Nu kommer en serie om hur vår bastu kom till.
När min fru och jag började sällskapa för ett antal år sen, då var det bara hon som var en glad bastubadare. Men vartefter fick hon mig in på bastubadarhumöret med! Efter att vi flyttat tillsammans funderade vi om vi skulle byggt en liten bastu i badrummet men min fru ansåg att det skulle tagit för mycket av det värdefulla utrymmet. Hösten 2008 var vi på en mässa, där fanns en snygg stockbastu bland utställarna. En sån skulle vi ha! Men allt har ju en baksida, priset var ju ganska högt.
I fjol i april såg vi en annons om en snygg stockbastustomme på anslagstavlan i  butiken i grannbyn. Det slutade att vi köpte stockstommen till ett bra pris. Då var projektet igång!
IMG_3480 Oj, en gammal stocklada och en hundhage fanns visst på den tänkta platsen! Bara att flytta hundhagen först då, sen riva ner hela ladan. Oj oj…. mycket slit och lite tid tills grävmaskinen kommer!

IMG_3500 Då var allt borta. Två björkar sågades ner med. Nya hundhagen syns till höger. Träramen kommer bli bastuns placering. Var inte lätt att bestämma exakt plats, för det finns ett äppelträd till vänster (syns ej i bild) som inte fick komma för nära med!
 IMG_3513 IMG_3521
Grävmaskinerna på gården! Gården blev till ett kaos!
Fortsättning följer….

2 kommentarer:

Skogsdoft & havsbris sa...

Haha, den där svartvita grävmaskinen (Ole var det visst? ;D )var nog inte till så stor hjälp...

Skogshörnan sa...

Columbus heter han ju! ;) Han trivdes iallafall bra nere i diket!