lördag 27 februari 2010

Dagens tankar och funderingar

Idag var tanken på en bastukväll med mina bröder. Men p.g.a diverse förkylningar så blev den inställd. Så nu får vi försöka en annan gång  istället. Jag som hade snickrat krokar,  vädringslucka och breddat bänken inne i omklädningsrummet  mm.  Det var tacken för att man stått ute i kölden (mot –20 grader) och hyvlat, borrat, slipat mm.  I och för sig skulle nog allt det här göras nångång med. Behövde bara en paus från allt bastulagas en tid, då det blev väldigt intensivt fram till nyår för premiären! 
P2270013 P2270015

Krokarna och vädringslucka. Gjorde även två bräder till med 3 krokar på vardera.
P2270019
Det var det bakre bredet i bänken som jag hyvlade och barkade till för att få en bekvämare  sittställning.
Mitt förråd är för tillfället ett kaos, därför görs allt utomhus för tillfället.  Borde städas men känns inte motiverat då golvet har sjunkit med 15cm  i mitten. Och det är t.o.m luft under betongen som hänger i armeringsjärnen, stora sprickor och hål blev följden av det.   Så går det då första ägaren slarvat med grunden! Nu får man då fundera på vad man ska göra med förrådet. Riva och bygga nytt kanske…
Nu borde man nog sakta mak ta tag i diverse småsaker inne i huset medan tid är. När våren kommer blir det ju full rulle utomhus istället. Kanske det är dags att testa om vi får den nya lavoaren i badrummet att rymmas. Då borde jag först riva en bänkskiva! Sen var det ju tänkt redan för ett år sen att jag skulle snickra ny grind till köket, köpte ju t.o.m materialet då. Det där med tid och ork är en svår kombination, men det brukar nog lösa sig förr eller senare. Oftast senare! :)

2 kommentarer:

A home far away sa...

Synd att bastukvällen blev inställd, det är så välgörande för kropp o själ!

Ha en fin dag
Kram Gunilla i Singapo

Skogsdoft & havsbris sa...

Kolla min sida, det finns någopt som väntar på dig där! :)